Zimní závod Přerov 2011

20.02.2011 01:45
Zimní závod Přerov 2011
 
 
V sobotu 19. února jsme po zimní pauze vyrazili do Přerova na 1. závod Olomoucké ligy. Hurá hurá, hattrick je tu! Předloni Bodie vyhrál v ZZO, vloni v ZVV1 a letos se zadařilo v ZVV2.
 
Oproti minulým ročníkům byla letos účast podstatně slabší. V kategorii ZZO sice závodilo 15 závodníků, což by se dalo považovat za pěkné obsazení, ovšem kategorie ZVV1 (5 závodníků) a ZVV2 (3 závodníci) zely prázdnotou. Nato, že závod probíhá mimo sezónu, nic moc. Atmosféra byla tedy spíše "komorní", ovšem stejně pohodová, jako v jiných letech.
 
Závod korektně posuzoval Mirek Kašpar a kvalitně figuroval David Polzer.
 
Z našeho klubu se výjimečně zúčastnila jen moje maličkost, takže obě nižní kategorie nebyly až tak bedlivě sledovány. Kategorii ZZO jsem celou strávila v klubovně ve snaze se zahřát a kategorii ZVV1 pro změnu "prožvanila".
 
Co se týče naší poslušnosti, nejslabším článkem řetězu bylo tradičně štěkání na povel a tentokrát i předsednutí u přivolání způsobené zcela určitě mou tréninkovou chybou. Dopříště snad napravíme... Celkem jsme vybojovali 97 bodů.
 
Naše obrana začala opět kulturní vložkou - přece nemusím obíhat tu 2. a 4. zástěnu, ne? Stačí, když se vytočím těsně před ní, stejně vím, kde ten chlap je... Zase mám nad čím přemýšlet, ona by to jinak byla nuda, že? Vyštěkání trošku nervózní (chlapec asi tušil, že ten průzkum nebyl úplně košer), ale kousalo se v tempu, v klidu se tahalo a pouštělo se z plné na 1. povel!  Na hladkém jsem sice málem vyplivla hlasivky, protože pes s figurantem u plotu (tvářící se, že samostatně rozhodně nepustí), já v půlce placu a pár metrů za plotem projíždí rychlík s nekonečným počtem vagónů. Čili čekat s povelem, až projede vlak neuskutečnitelné. Dopadlo to naštěstí dobře, slyšel a reagoval! Taky se pěkně hlídalo u prohlídky a doprovázelo, takže nakonec jsme uhráli 94 bodů.